Tüm Manşetler 28.10.2021 16:45:02 0

Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanımızın işgallerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla hedefine ulaşmıştır.

Cumhuriyet; her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, muassır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahraman şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla yâd ediyorum.

DR ÖMER SELİM ALAN

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

CHP’de Tolga Gören bombası...

1

Özdemir: Pes etmek yok...

2

Kozlulu esnaf ve sanatkarlar, Başkan Dökmeci’yi kutladı...

3

CHP’li Akın ile Uzun, Dökmeci’ye başarılar diledi....

4

Dökmeci, iş insanlarını ağırladı...

5

TTK’ya alınacak 44 kişi için başvurular başladı...