Tüm Manşetler 28.10.2021 17:13:14 0

Kurtuluş’dan Kuruluş’a giden bu onurlu mücadelenin en önemli kilometre taşlarından biri olan “Cumhuriyet Devrimi’nin” bugün 98.Yılını kutluyoruz.

Samsun’da 19 Mayıs 1919’da atılan ilk adımın, destansı bir Ulusal Kurtuluş Savaşına dönüşerek Emperyalizmin yenilgiye uğratılması ve sonrasında yaşanan tüm aydınlanma devrimlerimiz mağlup devletler kadar, içimizde de bir kesim “Cumhuriyet düşmanı” tarafından kabul görmedi.

Yıllardır karşı devrim hareketi, ”Cumhuriyet” kadar onun en büyük devrimlerinden olan Laik’lik, Çağdaş Hukuk, Ulus Devlet, Özgür Birey gibi kurum ve kavramlara önce sinsice sonrasında da iktidarların desteği ile alenen savaş açtı.

Ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün halen Türk Ulusu’nun en büyük yol göstericisi ve gerçekleştirdiği devrimlerin günümüze ve geleceğimizi büyük bir heyecanla, aydınlatmaya devam etmesi aslında onlar için kesin ve dönülmez bir yenilginin habercisi olmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kutsal emanetini bu topraklarda nefes alan ve yaşamını sürdüren her bireyin sonsuza kadar gerçek ve samimi bir yurttaşlık görevidir.

Cumhuriyet’imizin 98.yılının her zamankinden daha farklı çok daha coşkulu bir şekilde ve sadece bugün için kutlanılmasını yeterli görmek, bizleri yanıltabilir ve daha derin yanılgılara götürebilir.

Onun için bu Bayram coşkusunu ve Cumhuriyet’in kazanımlarını yılın her günü aynı heyecan ve sarsılmaz bir tutku ile savunmak en önemli hedefimiz olmalıdır.

98.Ylında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılması ve Cumhuriyet ile taçlandırılmasını sağlayan Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. 

Tüm Zonguldak’lıların Cumhuriyet Bayramını en içten ve samimi duygularımızla CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu adına kutluyorum.

“Yaşasın, Cumhuriyet’imiz”…

Yaşasın, Sonsuza Kadar Yaşatacağımız Mustafa Kemal Atatürk’ün Devrimleri…

EBRU UZUN

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI


Haberi Sesli Oku
Röportajlar

ALİ CİNAL SORDU, ATANUR ÖNER YANITLADI...

1

Özdemir: Pes etmek yok...

2

Kozlulu esnaf ve sanatkarlar, Başkan Dökmeci’yi kutladı...

3

CHP’li Akın ile Uzun, Dökmeci’ye başarılar diledi....

4

Dökmeci, iş insanlarını ağırladı...

5

TTK’ya alınacak 44 kişi için başvurular başladı...