Tarih: 12.11.2025 11:45

CHP’li Gündoğdu’dan dikkat çeken öneri: Doğalgaz yoksa, güneş enerjisi olsun…

Facebook Twitter Linked-in

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantısında, CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu'dan dikkat çekici bir öneri geldi.

Gündoğdu, doğalgazdan yararlanamayan orman köylerinin güneş enerjisinden faydalanması gerektiğini belirterek İl Özel İdaresi'ne çağrıda bulundu.

Birçok ilin bu konuda örnek teşkil ettiğini ifade eden Gündoğdu, "Afyon, Sakarya, Bolu ve Düzce gibi illerde Özel İdare katkısıyla güneş enerjisi projeleri hayata geçirildi. Bu illerde orman köylüleri hem ısınmada hem de aydınlatmada güneş enerjisinden yararlanıyor. Aynı modelin Zonguldak'ta da uygulanması mümkün" dedi.

CHP'li Gündoğdu, İl Özel İdaresi'nin bu alanda somut bir adım atması gerektiğini belirterek, "Orman köylüsünü destekleme adına daha önce sıcak su üretimi ve dış mantolama projeleri yapılmıştı. Şimdi de güneş enerjisiyle ilgili benzer bir çalışma başlatılabilir. Her eve olmasa bile pilot bölgeler belirlenip bir kısmı hibe, bir kısmı ise faizsiz kredi ile desteklenebilir. Böylece köylerimiz çatılarına kurulan güneş panelleriyle hem aydınlanır hem de ısınır" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —