Tarih: 22.10.2025 09:07

Kozlu’da Cumhuriyet Bayramı Törenleri Mustafa Sezer Meydanı’nda yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın resmi törenleri bu yıl ilk kez Şehit Mustafa Sezer Meydanı'ndaki yeni Tören Alanı'nda düzenlenecek. Kozlu Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz yıl aldığı alan değişikliği kararı doğrultusunda başlatılan çalışmaların sonuna gelindi.

Kent merkezinde bulunan mevcut tören alanının taşınması sürecinde Atatürk Büstü de yeni tören alanına naklediliyor. Nakil işlemlerinin bu hafta içinde tamamlanmasıyla birlikte, Cumhuriyet'in 102. yılı kutlamaları Şehit Mustafa Sezer Meydanı'nda icra edilecek. Ayrıca mevcut alandaki Maden Şehitleri Anıtı da yeni tören alanına taşınacak. Kozlu Belediyesi Kent Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı, dün itibarıyla yerinden söküldü. Büstün bakımı ve boyası yapıldıktan sonra yeni yerine monte edilecek.

Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen son resmi tören, 19 Ekim 2025 Pazar günü Kozlu Muhtarlar Derneği tarafından gerçekleştirilmişti. Bu etkinlik, anıtta yapılan son tören olarak kayıtlara geçti.

Yeni tören alanının oluşturulmasındaki amaçlardan biri de, resmi bayram ve özel günlerde halkın törenlere daha aktif katılımını sağlamak. Merkezi konumu ve geniş yapısıyla Şehit Mustafa Sezer Meydanı, bu katılımı artırmaya uygun bir ortam sunacak.

Eski tören alanı ise yine Belediye Meclisi kararıyla halkın kullanımına açılacak. Söz konusu alan otopark olarak düzenlenerek Kozlululara hizmet verecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —