Aile hekimlerinden alınan raporlar artık ücretli olacak

Aile hekimlerinden alınan raporlar artık ücretli olacak

BÖLGE HABERLERİ 17.06.2025 11:01:00 0
Aile hekimlerinden alınan raporlar artık ücretli olacak

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliklerinden alınan çeşitli sağlık raporlarını 15 Haziran 2025 tarihi itibarıyla ücretli hale getirdi. Yeni düzenleme, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

Artık sürücü belgesi (ehliyet) raporu, sporcu raporu, durum bildirir tek hekim raporu, hac/umre için parmak izi raporu, iş sağlığı ve güvenliği raporu, akli meleke raporu ve yivsiz av tüfeği raporu gibi belgeler için vatandaşların 250 TL ödeme yapması gerekiyor.

Ücretler aile hekimliğine elden ödenemiyor. Ödemeler yalnızca Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet adresi sbos.saglik.gov.tr üzerinden ya da karekod sistemiyle gerçekleştirilebilecek.

Yeni uygulamayla birlikte, bu tür raporları almak isteyen vatandaşların ilgili siteye giriş yaparak ödeme yapmaları ve ardından işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Kozlu Belediyesi’ne 23 işçi alınıyor: Başvuruları olumlu sonuçlanan adayların isimleri belli oldu

2

Emral Çarşısında işyeri yanıyor...

3

Bu yol Zonguldak Belediyesi’ne ait değil!

4

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti

5

Tahsin Erdem “Üst geçit konusunda Çağlayan’ın sorumluluğu yok”