Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, üst geçit yapılacak yolun karayollarına ait olduğunu üstüne basa basa tekrar etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, üst geçit projesinin yapılacağı yolun karayollarına ait olduğunu üstüne basa basa tekrar etti. AK Parti İl Başkanı Çağlayan’ın gösterdiği belgelere ise 2010 yılında yapılan atık su protokolü olduğunu ve bunu insanları kandırmak için kullandığını söyledi.
Başkan Zaimoğlu konuşmasında;”Zonguldak Belediye Başkanı bu konularda esas amirdir; en bilgili, en yetkili kişidir. İsmi ne olursa olsun, bunda mutabık mıyız? Sonuçta bir belediye var. Hangi dönem, hangi partiye ait olursa olsun, Zonguldak Belediye Başkanı bu konunun idari amiridir.
Şimdi Zonguldak Belediye Başkanı net bir ifadede bulunuyor, diyor ki:
“Bu yol Zonguldak Belediyesi’ne ait değil.”
Kelime kelime, tane tane söylüyorum: Bu yol Zonguldak Belediyesi’ne ait değil. Bunu kim söylüyor? Benim Zonguldak Belediye Başkanım.
“Nereden biliyorsunuz?” derseniz, bizim de az çok bir aklımız var, yani çalışıyor kafamız. Uğur Mumcu Kavşağı’ndan Ayyıldız Kavşağı’na kadar olan hattan bahsediyoruz. Kelime oyunu yapmasın kimse. Burası Karayolları’na ait. Eğer burası Karayolları’na ait değilse, o zaman Karayolları buraya üst geçidi neden yaptı?
Yani kendi yetki alanında olmayan bir yerin üst geçidini ihale edemez, bu kanunlara aykırıdır. Görev gaspı mı yaparlar? Yanlış mıyız arkadaşlar?
Siz şimdi Zonguldak’ın başındasınız, her yere gidiyorsunuz, çıkıyorsunuz, kamuoyunu bilgilendiriyorsunuz. Eğer öyleyse, o zaman Devlet Su İşleri neden oranın üst geçidini yapmadı? Veya Köy Hizmetleri neden yapmadı? Çünkü orası onların görev alanında değil. Kimin görev alanı? Karayollarının.
Artı, Sayın Cumhurbaşkanı Zonguldak’a geldiği zaman, asfaltını ve yolların düzenlemelerini Karayolları’nın yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Siz bunu haberlerde de verdiniz.
O gösterilen belgeler, protokoller vs. 2010 senesine ait. O, atık suyla ilgili bir yol geçiş protokolüydü. O zaman bazı eksiklikler vardı ve bunlarla ilgili bir protokol yapılmıştı. Fakat o da yarım kaldı. Şimdi hâlâ belediyeye devredilmiş bir durum yok. Sene 2025, aradan 15 yıl geçmiş. Kimse laf cambazlığı yapmasın” ifadelerinde bulundu.