CHP’li Merve Arslan: Asgari ücret eriyor, geçim krizi derinleşiyor

CHP’li Merve Arslan: Asgari ücret eriyor, geçim krizi derinleşiyor

KOZLU 24.12.2025 12:36:00 0
CHP’li Merve Arslan: Asgari ücret eriyor, geçim krizi derinleşiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, 2026 yılı için net 28.075 TL olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, ülkenin içinde bulunduğu ağır hayat pahalılığı karşısında açıklanan rakamın milyonlarca emekçi için yetersiz olduğunu vurguladı.

“Bu rakam kâğıt üzerinde bir artış gibi görünse de, pazarda, mutfakta, kira öderken ya da fatura yatırırken kısa sürede eriyecek bir ücrettir” diyen Arslan, asgari ücretin artık yalnızca geçici bir taban ücret olmaktan çıkıp, toplumun büyük kesimi için ortalama ücret haline geldiğini belirtti.

Arslan, özellikle büyük şehirler ve sanayi bölgelerinde kira bedellerinin asgari ücretin yarısına yaklaştığını, gıda ve temel ihtiyaç harcamalarının ise ücretlinin gelirini büyük ölçüde tükettiğini söyledi. Elektrik, doğalgaz, su, ulaşım ve eğitim masrafları da eklendiğinde, asgari ücretle insanca bir yaşam sürdürmenin neredeyse imkânsız hale geldiğini dile getirdi.

“Resmi enflasyon rakamlarına dayandırılan ücret artışları, sokaktaki yurttaşın hissettiği hayat pahalılığını yansıtmamaktadır” diyen Arslan, asgari ücretin yılın ilk aylarından itibaren alım gücünü kaybettiğini, emekçilerin enflasyona karşı korunaksız bırakıldığını ifade etti.

CHP olarak emeğin değerinin korunmadığı ve çalışanların yoksulluğa mahkûm edildiği bir düzeni kabul etmediklerini belirten Arslan, ücret politikalarının gerçek yaşam maliyetleri dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı. “Asgari ücretlinin hayatını planlayabildiği, çocuklarına umutla bakabildiği ve temel ihtiyaçlarını kaygı duymadan karşılayabildiği bir Türkiye mümkündür” diyen Arslan, emekçinin insanca yaşam hakkını savunmaya devam edeceklerini açıkladı.

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Zonguldak’ta Feci Kaza: Otomobil Parçalandı, 1 Yaralı...

2

Asgari Ücret Belli Oldu: Yüzde 27 Zam Yapıldı

3

Zonguldak’ta yangın: Yaşlı çiftin evi kül oldu...

4

ZONGULDAK’TA B*ÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ...

5

Fatma Tekin toprağa verildi