Kozlu Maden Müzesi için ortak çalışma başladı

Kozlu Maden Müzesi için ortak çalışma başladı

KOZLU 28.08.2025 16:20:00 0
Kozlu Maden Müzesi için ortak çalışma başladı

Zonguldak Jeopark, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Kozlu Belediyesi ve Zonguldak Valiliği iş birliğiyle Kozlu Maden Müzesi ile ilgili projeler üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.

Projeler kapsamında, Maden Şehitleri Anıtı’nın taşınması ve aynı bölgede faaliyet gösteren derneklerin konumu hakkında gerekli görüşmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, alanın yeniden düzenlenmesi için programlamalar gerçekleştirildi.

Öte yandan, Kozlu Maden Parkı’nın daha işlevsel hale getirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla da önemli adımlar atılıyor. Parkın, vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunacak şekilde dönüştürülmesi için Zonguldak Valiliği ile ortak planlamalar yapıldığı bildirildi.

Yapılması planlanan düzenlemelerle birlikte Kozlu’nun, maden kültürünü yansıtan güçlü bir çekim merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

 

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

Kozlu'da olay... Yürürken yere yığılan çocuk ağır yaralandı.

2

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’dan ERDEMİR’e ziyaret

3

CHP’li Bankoğlu’ndan Kozlu Pazaryeri’ne Ziyaret

4

Dökmeci: Belediye üzerinden kimse söz veremez…

5

ÇINAR MEDYA 11 YAŞINDA