Kozlu’da dere ıslahı kabusa döndü: Köprü var, ulaşım yok...
Kozlu’da dere ıslahı kabusa döndü: Köprü var, ulaşım yok...
Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi’nde geçen yıl başlanan dere ıslah çalışmaları, çileye dönüştü. Proje kapsamında yapılan köprüler çevre düzenlemesi tamamlanmadığı için adeta ulaşım tuzağına dönüştü. Mahalle halkı tepkili: “Ne siyasiler ne DSİ, kimse sesimizi duymuyor!”
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihale edilerek başlatılan dere ıslah projesi, aradan geçen aylara rağmen tamamlanamadı. Dere yatağı üzerine yerleştirilen köprüler çevre düzenlemesi yapılmadığı için kullanılamaz halde kalırken, özellikle yaşlı, hasta ve engelli mahalle sakinleri büyük mağduriyet yaşıyor.
İhsaniye Mahallesi Martı Sokak sakinleri, defalarca yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ancak bugüne kadar somut bir adım atılmadığını belirterek tepkilerini dile getirdi. Mahalleli, “Yollarımız perişan. Köprü var ama ulaşamıyoruz. Bu iş böyle yarım bırakılır mı? Acil çözüm bekliyoruz” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Mahalle sakinlerinin endişesi her geçen gün artıyor. Gerekli düzenlemeler yapılmazsa, yağışlı havalarda can güvenliği riske girebilir. Vatandaşlar, projeyi başlatan DSİ’yi ve siyasileri göreve çağırıyor.
-
1
Kozlu’nun çocukları şampiyon… Tebrikler bizim uşaklar…
-
2
Feci kaza... İzmit'ten Zonguldak'a acı haber... Cenaze programı belli oldu...
-
3
CHP’li Hamdi Akyüz, Kadıoğlu Mozaiklerinin akıbetini sordu...
-
4
Kozlu Muhtarlar Derneği’nin iftarında maden şehitleri dualarla anıldı
-
5
Kozlu Belediyesi’nin geçmiş dönem ihalelerinde şok usulsüzlük iddiası!
-
6
263 Kozlu Maden Şehidi anılacak
-
7
Zonguldak'ta 7 araç kaza yaptı... Çok sayıda yaralı var...
-
8
Zonguldaklı Üsteğmen Hüsnü Doğan Kalyoncu toprağa verildi
-
9
Zonguldak'a şehit ateşi düştü... Cenaze programı belli oldu...
-
10
Maden şehitlerine hüzünlü veda

