Kozlu'da Halk Otobüsü faciaya davetiye çıkardı...
Kozlu'da Halk Otobüsü faciaya davetiye çıkardı...
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde seyir halindeki özel halk otobüsünün tavanından koparak yola savrulan klima ızgarası zincirleme bir kazaya neden oldu. Parçayı almak için trafikte geri manevra yapan otobüs sürücüsünün bu hareketi, arkadan gelen bir otomobilin kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmasına yol açtı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırılırken, kaza anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, 14 Ağustos’ta Kozlu-Zonguldak karayolu üzerindeki tünel çıkışında bulunan viyadükte meydana geldi. Hüseyin A. yönetimindeki 67 HO 8007 plakalı Kozlu Belediyesi’ne bağlı özel halk otobüsü, tünelden çıktığı sırada tavanındaki klima ızgarası bir anda koparak yol kenarına savruldu. İçinde yolcuların bulunduğu otobüs, bu durum üzerine trafikte ani şekilde duraksadı ve ardından geri manevra yaparak parçanın düştüğü noktaya yöneldi.
Otobüsün trafikte geri gitmeye başlaması, aynı yönden gelen 67 ABU 969 plakalı otomobil sürücüsü Tarık Ayaz’ın refleksle şerit değiştirmeye çalışmasına neden oldu. Ancak manevra sırasında kontrolü kaybeden otomobil, savrularak yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kazanın etkisiyle araçta ağır hasar oluşurken, sürücü araç içinde sıkıştı.
Çevredeki sürücüler tarafından araçtan çıkarılan Ayaz, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Kazanın ardından gözler bir kez daha şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan araçların güvenliğine çevrildi. Otobüsün klima ızgarasının seyir halindeyken kopması, bakım eksikliği ve eski araç kullanımının yol açabileceği riskleri bir kez daha gündeme taşıdı.
-
1
Kozlu’nun çocukları şampiyon… Tebrikler bizim uşaklar…
-
2
Feci kaza... İzmit'ten Zonguldak'a acı haber... Cenaze programı belli oldu...
-
3
CHP’li Hamdi Akyüz, Kadıoğlu Mozaiklerinin akıbetini sordu...
-
4
Kozlu Muhtarlar Derneği’nin iftarında maden şehitleri dualarla anıldı
-
5
Kozlu Belediyesi’nin geçmiş dönem ihalelerinde şok usulsüzlük iddiası!
-
6
263 Kozlu Maden Şehidi anılacak
-
7
Zonguldak'ta 7 araç kaza yaptı... Çok sayıda yaralı var...
-
8
Zonguldaklı Üsteğmen Hüsnü Doğan Kalyoncu toprağa verildi
-
9
Zonguldak'a şehit ateşi düştü... Cenaze programı belli oldu...
-
10
Maden şehitlerine hüzünlü veda

