Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi’nde, dere kenarında korkuluk olmaması nedeniyle yaşanan olay faciaya yol açtı. Yılmaz Eyüpoğlu isimli yaşlı adam, dengesini kaybederek dereye düştü ve ciddi şekilde yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, İhsaniye Mahallesi Camii önünde bulunan dere kenarındaki duvarda korkuluk olmaması nedeniyle, Yılmaz Eyüpoğlu aniden dengesini kaybederek yaklaşık 2 metre yükseklikten dereye yuvarlandı. Acı içinde kıvranan yaşlı adamı fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından dereden sedyeyle çıkarılan Eyüpoğlu’na, sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralı adam, ambulansla BEÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
“BU KAZA DEĞİL, İHMALDİR”
Yaşanan olay sonrası İhsaniye Mahallesi sakinleri, mahallede yaklaşık bir yıl önce başlayan dere ıslah çalışmaları kapsamında yapılan duvarlara korkuluk takılmamasına tepki gösterdi. Yetkililerin uyarılara rağmen sessiz kaldığını belirten mahalle halkı, yaşananları "göz göre göre gelen bir ihmal" olarak değerlendirdi.
Mahalleli vatandaşlar tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
“Dere ıslahı kapsamında yapılan duvarlara korkuluklar maalesef yapılmadı. Köprüler yüksek yapıldı. Yaşlılarımız ve hastalarımız bu köprülerden geçemiyor. Defalarca dile getirmemize rağmen hiçbir yetkili sesimizi duymadı. Bu olayın olacağı belliydi. İllaki sesimizin duyulması için birinin canının yanması mı gerekiyordu? Bu bir kaza değil, DSİ yetkililerinin ihmalidir.”
Vatandaşlar, kazanın ardından bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin acilen alınmasını ve yetkililer hakkında işlem başlatılmasını talep etti.