Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde düzenlenen Kitap İmza Günleri, edebiyat dünyasının önemli isimlerini okurlarla bir araya getiriyor. Kozlu Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, 15-19 Ekim 2025 tarihleri arasında Şehit Mustafa Sezer Meydanı’nda gerçekleştiriliyor.
Program kapsamında birçok yazar, eserlerini imzalayarak edebiyatseverlerle birebir iletişim kurma fırsatı bulacak. Hem öğrencilerin hem de vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen imza günlerinin, ilçede kültürel yaşamı canlandırması ve edebiyata olan ilgiyi artırması hedefleniyor.
Etkinliğin ilk gününde Zonguldaklı yazarlar Şükran Balekoğlu Yamak, Sevil Özdemir, Hayri Sarı, Murat Aktaş ve Mehmet Paşakahyaoğlu, okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.
Etkinlik programı şu şekilde:
16 Ekim 2025 Salı
Döndü Açıkgöz
İbrahim Tığ
Metin Turan
Erdinç Ozan
17 Ekim 2025 Çarşamba
Solmaz Demir
Engin Zaman
Gülşah Kılıç
Hatice Terlikçi Genç
18 Ekim 2025 Perşembe
Şennur Güneş
Muharrem Akman
Vedat Dinç
Nazım Aydın
19 Ekim 2025 Cuma
Şenol Kuşçu
Gülden Işık
Selma Aydın
Nail Yurtaçan
Mete Arif Tokmak
Kozlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kitap İmza Günleri’nin ilçede kültürel ve sanatsal etkinliklerin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra, gençlerin edebiyatla buluşmasına da vesile olacağı belirtildi. Bu tür organizasyonların, Kozlu’nun sosyal hayatına canlılık katmasının amaçlandığı ifade edildi.