Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşayan 6,5 yaşındaki Asaf Ali Özkan, henüz 9 aylıkken nadir ve ölümcül bir kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) tanısı aldı. Zamanla kasları eriten ve çocukları hareket edemez hale getiren bu hastalıkla mücadele eden minik Asaf Ali’nin yaşama tutunabilmesi için şimdi herkesin desteğine ihtiyacı var.
Asaf Ali'nin tedavisi için gerekli olan maliyetli ilaç ve tedavi sürecini karşılamak amacıyla Kozlu halkı harekete geçti. Duyarlı vatandaşlar, 15 Ağustos 2025 Cuma günü saat 11.00’da Şehit Mustafa Sezer Meydanı’nda “Asaf Ali’ye Destek Kermesi” düzenliyor.
BİR LOKMA, BİR UMUT: SENDE DESTEK OL
Kermeste gönüllüler tarafından hazırlanan yiyecekler, el emeği ürünler ve çeşitli bağış stantları yer alacak. Etkinlikten elde edilecek tüm gelir, Asaf Ali’nin tedavi sürecine katkı sağlamak üzere ailesine ulaştırılacak.
Organizasyonu üstlenen gönüllüler, Zonguldak halkına ve çevre illerdeki hayırseverlere çağrıda bulundu:
“Minik bir çocuğun yaşam mücadelesine ortak olmak, onun yeniden koşup oynamasını sağlamak elimizde. Bir çay içerek, bir kek alarak, bir bağışta bulunarak büyük fark yaratabiliriz. Asaf Ali’nin umut ışığı olalım!”
Sosyal Medyadan Paylaş, Daha Fazla Duyur
Kermese katılamayanlar için sosyal medyada #AsafAliyeDestek etiketiyle kampanyaya destek çağrıları yapılıyor. Etkinlik gönüllüleri, bu duyurunun olabildiğince fazla kişiye ulaşması için paylaşım yapılmasını istiyor.
SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ
Zonguldaklılar, Asaf Ali için tek yürek olurken, herkesin bu dayanışmaya katılması isteniyor. Her küçük katkı, onun için büyük bir adım olabilir.
15 Ağustos Cuma günü, saat 11.00’dan itibaren Şehit Mustafa Sezer Meydanı’nda buluşalım. Bir çocuğun hayata tutunmasına birlikte destek olalım.