AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, kentin merakla beklediği Lavuar Alanı Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Projenin yüzde 50’sinin tamamlandığını belirten Çağlayan, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Müze Hafriyatı Tamamlandı, Cam Teras Bayram Sonrası Geliyor
Terakki Mahallesi sınırları içerisinde 20 dönümlük bir araziyi kapsayan ve şehrin çehresini değiştirmesi beklenen proje kapsamında zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Müze alanının hafriyat işlemlerinin de sona erdiğini belirten Çağlayan, cam teras için kullanılacak 1600 metrekarelik camların bayramdan sonra geleceğini ifade etti.
"Cam teras, 10+10+10 toplam 30 mm kalınlığında lamine ve kaymaz cam olarak hayata geçirilecek. Ayrıca projede yer almayan ara geçiş yolu kapatılacak ve bu bölgede de çalışmalar başlayacak" dedi.
Millet Bahçesi Konseptiyle Halkın Hizmetine Sunulacak
Çağlayan, projenin ilerledikçe daha görünür hale geleceğini belirterek şu bilgileri verdi:
"Lavuar Alanı Projesi kapsamında yer altında 4.500 metrekare koruma altında olan Lavuar binası, dışarıda ise 24 metre yüksekliğinde 3 adet koruma altında Lavuar Kulesi bulunuyor. Bunun yanı sıra, 1.600 metrekare yer altı silolarının üstüne gezilebilir cam teras inşa edilecek. 1.500 metrekarelik çelik ve betonarme karışımı, iki katlı tasarımsal cam cepheli ve yeşil çatılı müze binası, fuaye ve konferans salonu da projede yer alıyor. Geri kalan alan ise millet bahçesi konseptiyle park, etkinlik ve yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunulacak."
Zonguldak’ın tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanan Lavuar Alanı Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, kentin yeni bir cazibe merkezi kazanması hedefleniyor.