Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozlu İlçe Başkanı Atakan Karali, İlçe Sekreteri Hakan Bodur ve yönetim kurulu üyeleri Duran Kaya ile İzzet Korkmaz, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesini ziyaret etti.
Kuyu başında vardiyasını tamamlayan madencilerle bir araya gelen Karali, geçmiş olsun dileklerini ileterek madencilerin Türkiye için taşıdığı önemi vurguladı. Yer altına inecek olan madencilere de kazasız ve bereketli bir mesai temennisinde bulunan Karali, ekibiyle birlikte lokum ikramında bulundu.
MHP’li Atakan Karali ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Madencilik, bu milletin en ağır fakat en onurlu emek mücadelelerinden biridir. Yerin yüzlerce metre altında yalnızca kömür değil; alın teri, cesaret ve fedakârlık çıkarılıyor. Madencilerimizin emeği, bu ülkenin karanlığa karşı yaktığı en güçlü ışıktır. Onların güvenliği, onların alın terinin karşılığını alması hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanboğa, GMİS Kozlu Şube Başkanı Dursun Başbakıcı ve şube yöneticileri Bayram Okumuş ile Ümit Yıldızhan da madencilerin gününü kutlayarak çorba ikramında bulundu.
Karali, tüm maden emekçilerine minnet duyduklarını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün vesilesiyle tüm madencilerimizin Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor, hayatını kaybeden maden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah tüm madencilerimizi korusun, her vardiya kazasız belasız tamamlansın.”




