Tarih: 20.06.2025 13:18

Yavuzyılmaz’dan hükümete çağrı: Akaryakıtta vergileri askıya alın...

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 21 Haziran Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere, benzinin litre fiyatına 1 lira 51 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 30 kuruş zam beklendiğini açıkladı.

3 Temmuz tarihinde gerçekleşecek otomatik ÖTV artışına da dikkat çeken Yavuzyılmaz, akaryakıt fiyatlarının 60 lira seviyelerine dayanacağını belirterek hükümete “Akaryakıtta vergileri askıya alın!” çağrısında bulundu.

Akaryakıttaki fiyat artışlarının iğneden ipliğe tüm sektörlerde zincirleme etki yarattığını ve vatandaşın yeni zamlara artık tahammülünün kalmadığını vurgulayan Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

“Zamlar yetmezmiş gibi ÖTV artışını devreye sokacaklar”

“Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranına göre, 3 Temmuz tarihinde akaryakıtta bir ÖTV artışı olacak. Bu artışla birlikte benzine yaklaşık 2 lira 2 kuruş, motorine ise yaklaşık 1 lira 89 kuruş ilave zam geleceği öngörülüyor.

Bugünkü zamlar zaten vatandaşı zorlarken, yetmezmiş gibi hükümet otomatik ÖTV artışını da devreye sokacak. Bu durumda benzin 56 lirayı, motorin ise 59 lira bandını aşacak. Bu da üretimden ulaşıma, gıda fiyatlarından tüm ekonomiye kadar her alanı bir kez daha olumsuz etkileyecek.”

“Devletin görevi vatandaşı korumak, yarasına tuz basmak değil”

Akaryakıt fiyatları Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşmışken, hükümetin 3 Temmuz’da yapacağı ÖTV zammı, vatandaşa zulümden başka bir şey değildir. Öncelikle bu ÖTV zammından derhal vazgeçilmelidir. Ardından, akaryakıttan alınan ÖTV ve KDV, geçici bir süreliğine de olsa askıya alınmalıdır.

Devletin görevi, vatandaşın yarasına tuz basmak değil vatandaşını korumaktır.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —