Zonguldak’ta 607 işyeri kapandı, 1990 yeni işyeri açıldı

Zonguldak’ta 607 işyeri kapandı, 1990 yeni işyeri açıldı

ZONGULDAK 28.11.2024 15:01:00 0
Zonguldak’ta 607 işyeri kapandı, 1990 yeni işyeri açıldı

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB)  Başkanı Muharrem Coşkun, 2024 yılında şehirde açılan ve kapanan iş yerleriyle ilgili dikkat çekici veriler paylaştı.

2024 yılında Zonguldak’ta ekonomik hareketliliğin iş yeri açma oranlarına olumlu yansıdığı gözlemlendi. Coşkun, "Bu yıl 1990 kişi iş yeri açarken, 607 kişi iş yerini kapatarak faaliyetini durdurdu. 2023 yılına baktığımızda ise 2656 kişi iş yeri açmış, 1036 kişi ise iş yerini kapatmıştı" diyerek iki yıl arasındaki farklara dikkat çekti.

AÇILIŞLAR ARTTI, KAPANIŞLAR AZALDI

Coşkun’un açıkladığı verilere göre, 2024’te iş yeri açanların sayısı, kapananlara kıyasla oldukça fazla. Kapanış oranlarında ise bir önceki yıla göre belirgin bir azalma olduğu görülüyor. 2023 yılında 1036 olan iş yeri kapanışı, 2024'te 607'ye düştü. Bu durum, şehirdeki ekonomik istikrarın ve girişimciliğin güçlendiği şeklinde yorumlanıyor.

Coşkun, esnaf ve sanatkarlar için desteklerin ve teşviklerin artırılması gerektiğine de vurgu yaparak, "Her açılan iş yeri şehrimize yeni bir değer katıyor. Ancak işletmelerin sürdürülebilir olması için ekonomik koşulların iyileştirilmesi ve esnafa yönelik desteklerin devam etmesi şart" dedi.

Zonguldak’ta 2024 yılı, iş dünyasındaki olumlu gelişmelerle umut verici bir tablo ortaya koyuyor. Ekonomik koşulların stabil seyretmesi durumunda, önümüzdeki yıllarda da bu olumlu tablonun devam edeceği öngörülüyor.

Haberi Sesli Oku
RÖPORTAJ

CHP’yi Kozlu’da Merve Arslan ve ekibi, Kozlu Belediyesi’ni Dökmeci yönetiyor...

1

2

İBRAHİM ÖZDEMİR ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

3

ALİ DUYAR ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

4

MERVE ARSLAN ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

5

ATAKAN KARALİ ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI